Duurzaamheid

STOF

Voor onze badmode collectie maken we gebruik van de garen van ECONYL®. Deze garen zijn gemaakt van visnetten die uit de oceanen worden gehaald en van ander nylon afval. Deze stof is twee keer meer resistent tegen chloor, zonnebrand en zonneolie dan normale badmode stof, waardoor de producten langer mooi blijven en je er langer van kan genieten. 

 

 

 

VERPAKKING

We proberen de verpakking van onze producten zo minimaal mogelijk te houden, wat betekent dat we gebruik maken van kleine dozen, geen plastic en uitsluitend gerecycled of biologisch materiaal. Onze dozen en flyers zijn gemaakt van gerecycled papier, onze stickers van suikerriet, we maken gebruik van eco tape (gemaakt van papier en natuurlijk rubber) en we leveren onze producten in een Fairtrade tasje gemaakt van biologisch katoen. Daarnaast kun je al onze verpakkingen hergebruiken en/of recyclen.

 

 

 

PRODUCTIE

Onze collectie wordt geproduceerd in Portugal. Dit gebeurt onder goede werkomstandigheden, wat wij heel belangrijk vinden. De fabriek is GOTS en SMETA gecertificeerd, wat de hoogst mogelijke certificaten in Europa zijn.

 

 

 

MICRO-PLASTICS

Alle badmode wordt gemaakt van synthetische materialen, zoals polyester, nylon, spandex, elastaan en neopreen. Deze stoffen geven allemaal microplastics af bij het wassen en dragen ervan. Helaas bestaat er geen perfecte milieuvriendelijke badmodestof die geen schade aanbrengt aan het milieu. We zien onze badmode als alternatief voor het produceren van onnodige nieuwe grondstoffen. Onze milieuwinst zit op het verwijderen van de visnetten uit de oceaan en het hergebruiken van grondstoffen. 

 

We adviseren om onze producten niet in de wasmachine te wassen, om de producten langer mooi te houden en het loslaten van de microplastics te minimaliseren. In de wasmachine laat de stof de meeste microplastics los. Een oplossing voor de microplastics kan een waszak zijn, echter heeft dit vooral effect wanneer er gewassen wordt in een wasmachine.