Ons verhaal

Wij zijn JUNGL, een milieubewust merk dat is opgericht om een duurzaam alternatief te bieden. Al van jongs af aan zijn wij (Anouschka en Natascha Hendriks) bezig met duurzaamheid en zorg dragen voor het milieu. Wij kwamen erachter dat de impact van mode en textiel op het milieu erg groot is. Door een duurzame badmode collectie aan te bieden, waarbij de milieu impact zo klein mogelijk wordt gehouden, hopen wij deze negatieve impact te kunnen verminderen. 

BEDREIGDE ZEEDIEREN

 

Al onze producten zijn vernoemd naar een zeedier dat met uitsterven bedreigd wordt. De voornaamste redenen van de bedreiging zijn overbevissing en het plastic afval dat in de oceanen drijft. 46% van het gewicht van de plastic soep bestaat uit achtergelaten visnetten. Zeedieren raken verstrikt in deze netten en lijden een pijnlijke dood. In augustus 2018 werden er voor de kust van Mexico driehonderd dode bedreigde zeeschildpadden gevonden nadat ze verstrikt waren geraakt in een visnet. Klik hier voor meer informatie over de benaming van onze collectie.

 

EERLIJKE PRODUCTIE

 

Veel (bad)mode wordt helaas nog steeds onder slechte werkomstandigheden geproduceerd. Dit gebeurt veelal in Azië, maar ook in landen dichterbij Nederland als Roemenië en Albanië. Wij hebben lang gezocht naar een transparante producent, die zich inzet voor het milieu en goede werkomstandigheden voor haar werknemers garandeert. We zijn uiteindelijk terechtgekomen bij Ecovest in Portugal. Deze fabriek is GOTS en SMETA gecertificeerd, wat de hoogst mogelijke certificaten zijn. De fabriek heeft alleen ledverlichting en heeft zonnepanelen op het dak.

DUURZAAMHEID

 

We vinden eerlijkheid, duurzaamheid, kwaliteit en transparantie erg belangrijk. Duurzaamheid komt terug in alle aspecten van ons bedrijf. Zo is het transport enkel per vrachtwagen, de verpakkingen zijn gerecycled en we brengen de pakketjes met de fiets naar de verzendservice. Klik hier voor meer informatie over duurzaamheid.

 

DESIGNS

 

Onze designs zijn tijdloos en we zorgen daarmee dat we niet mee gaan met de fast fashion industrie. Slow fashion is volgens ons de toekomst en hier willen wij graag aan bijdragen. Producten kunnen langer gedragen worden wanneer de kwaliteit goed is. ECONYL® garen zijn 100% hergebruikte nylon garen van visnetten en ander nylon afval. Deze stof is twee keer meer resistent tegen chloor, zonnebrand en zonneolie dan normale badmode stof, waardoor de producten langer mooi blijven en je er langer van kan genieten. 

BEWUSTZIJN

 

Door gebruik te maken van gerecycled materiaal en de productie onder eerlijke werkomstandigheden te laten plaatsvinden, willen we consumenten een alternatief bieden voor de vervuilende mode die door veel merken en winkels wordt aangeboden. Daarnaast willen we mensen bewust maken van het plastic probleem en de slechte werkomstandigheden waaronder mode vaak geproduceerd wordt. Buiten de productie en verkoop van badmode, geven wij regelmatig lessen aan scholen en presentaties over deze onderwerpen.

 

 

 

A bikini can’t solve everything, but it’s a good start!