Catch of the day

We hebben onze collectie vernoemd naar zes bedreigde zeedieren, om mensen bewust te maken van de ernst van het uitsterven van diersoorten. Onze collectie heet 'Catch of the day' en je kan hieronder informatie vinden over de zes uitstervende zeedieren die wij gekozen hebben voor onze collectie.

Blauwvintonijn 

Blauwvintonijn is de grootste tonijn en kan tot 40 jaar oud worden. Ze leven in alle oceanen en kunnen dieper dan 1.000 meter duiken. Het dier is bedreigd door overbevissing.

 

 

Blauwe vinvis

De blauwe walvis is het grootste dier van de planeet en weegt 200 ton (ongeveer even zwaar als 33 olifanten). Deze walvis werd zwaar bejaard, waardoor hun aantallen enorm zijn afgenomen.


Groene zeeschildpad

Dit is één van de grootste zeeschildpadden. Het dier wordt met uitsterven bedreigd door het stelen van hun eieren, het jagen op volwassen schildpadden, gevangen raken in achtergelaten visnetten en het verlies van hun broedplaatsen. 

Californische bruinvis

Dit is 's werelds meest zeldzame zeezoogdier en staat op het punt van uitsterven. De dieren raken vaak gevangen en verdrinken in visnetten die gebruikt worden bij illegale visserijactiviteiten in beschermde marinegebieden. 


Blauwe marlijn

De blauwe marlijn behoort tot de speervissen. De grootte, snelheid en vechtlust als hij aan de haak geslagen is, maken de blauwe marlijn populair bij vissers.

 

 

Walvishaai

Walvishaaien zijn de grootste haaien. Ze eten plankton en reizen grote afstanden af om genoeg voedsel te vinden. Walvishaaien leven in tropische oceanen. De dieren zijn in veel landen beschermd en ook de handel in zijn vinnen en vlees is grotendeels verboden. Toch wordt de haai soms toch door vissers gedood. 

 

 


 

 

 

De tekeningen zijn gemaakt door Meagan Vink