11 augustus 2018
We gebruiken palmolie dagelijks, maar wat is het precies en wat zijn de gevolgen? De productie van palmolie wordt steeds vaker bekritiseert, maar waarom eigenlijk? Voor de productie worden enorme stukken oerwoud gekapt of in brand gestoken. Als gevolg hiervan raakt de lokale bevolking hun leef- en werkgebied en verschillende (bedreigde) diersoorten hun leefgebied kwijt. In dit artikel leggen we uit wat palmolie is en waarom het zo slecht is.
27 juli 2018
Wij spraken mensen die deze zomer in Thailand, Cambodja en Bali zijn geweest en wij waren benieuwd hoe zij de plastic vervuiling op deze plekken hebben ervaren. Wij hebben hen gevraagd naar hun ervaringen op het gebied van plastic vervuiling en de manier waarop de desbetreffende landen bewoners en toeristen bewust maken van dit probleem en welke oplossingen zij bieden.
14 juli 2018
Als het goed is ben je momenteel druk bezig met de Plastic Free July challenge: een maand lang je plastic gebruik verminderen. De challenge is alweer bijna op de helft. Om de tweede helft van de maand een stukje makkelijker te maken, hebben wij 8 tips opgesteld die het jou makkelijker maken om de challenge te voltooien.
06 juli 2018
Even goed je lichaam insmeren en dan de zee in duiken. Het lijkt een goed idee, maar wat we ons niet realiseren is dat de zonnebrandcrème in het water terechtkomt en zo de oceanen vervuilt. Tijd om hier verandering in te brengen en duurzame zonnebrand te gaan gebruiken! We leggen je uit waarom zonnebrand schadelijk is, welke ingrediënten je moet vermijden en wat goede alternatieven zijn.
29 juni 2018
In 2011 is de Plastic Free July Foundation opgericht in West-Australië. Het doel: mensen bewust maken van hun single-use plastic gebruik en het belang van recyclen. Inmiddels doen jaarlijks miljoenen mensen mee verspreid over meer dan 150 landen. De deelnemers accepteren gezamenlijk één challenge: verminder je plastic gebruik in juli. JUNGL steunt deze actie en accepteert de challenge. Zondag begint het. Daarom geven wij jou vier redenen om mee te doen aan deze challenge!
22 juni 2018
Gebruik maken van groene stroom, kiezen voor klimaatneutrale huizen en elektrische auto’s, korter douchen en wassen op een lage temperatuur. We doen er alles aan om duurzaam te leven en toch vliegen we overal heen. Luchtvaart is de snelst groeiende bron van broeikasgasuitstoot. Hoe kunnen we dit wereldwijde probleem oplossen of verminderen en wat zijn duurzame alternatieven?
15 juni 2018
Asperges in januari en aardbeien in december, ingevlogen groente en fruit belasten het milieu enorm. Wil je echt duurzaam eten? Eet dan geen dierlijke producten, maar seizoensgroente en -fruit uit het land waar je woont. Het is deze week World Meat Free Week en daarom willen we jou tips geven over hoe je op een natuurlijke manier duurzaam kunt eten.
08 juni 2018
Rond of vierkant? Goud of groen? Zonnebrillen zijn er in alle soorten en maten. Maar wist je dat veel zonnebrillen gemaakt worden van materialen die belastend zijn voor het milieu? Gelukkig worden er tegenwoordig steeds meer duurzame en eerlijke zonnebrillen ontworpen. Maar wanneer is een zonnebril eigenlijk duurzaam of eerlijk? En waarom? Wij zochten het uit bij de volgende merken!
01 juni 2018
Het festivalseizoen is weer begonnen! Wil je feest vieren zonder een grote ecologische voetafdruk achter te laten? Dat kan! Lees hier welke festivals rekening houden met duurzaamheid.