22 juni 2018
Gebruik maken van groene stroom, kiezen voor klimaatneutrale huizen en elektrische auto’s, korter douchen en wassen op een lage temperatuur. We doen er alles aan om duurzaam te leven en toch vliegen we overal heen. Luchtvaart is de snelst groeiende bron van broeikasgasuitstoot. Hoe kunnen we dit wereldwijde probleem oplossen of verminderen en wat zijn duurzame alternatieven?
15 juni 2018
Asperges in januari en aardbeien in december, ingevlogen groente en fruit belasten het milieu enorm. Wil je echt duurzaam eten? Eet dan geen dierlijke producten, maar seizoensgroente en -fruit uit het land waar je woont. Het is deze week World Meat Free Week en daarom willen we jou tips geven over hoe je op een natuurlijke manier duurzaam kunt eten.
08 juni 2018
Rond of vierkant? Goud of groen? Zonnebrillen zijn er in alle soorten en maten. Maar wist je dat veel zonnebrillen gemaakt worden van materialen die belastend zijn voor het milieu? Gelukkig worden er tegenwoordig steeds meer duurzame en eerlijke zonnebrillen ontworpen. Maar wanneer is een zonnebril eigenlijk duurzaam of eerlijk? En waarom? Wij zochten het uit bij de volgende merken!
01 juni 2018
Het festivalseizoen is weer begonnen! Wil je feest vieren zonder een grote ecologische voetafdruk achter te laten? Dat kan! Lees hier welke festivals rekening houden met duurzaamheid.