Vier redenen waarom jij mee zou moeten doen aan de ‘Plastic Free July’ challenge

In 2011 is de Plastic Free July Foundation opgericht in West-Australië. Het doel: mensen bewust maken van hun single-use plastic gebruik en het belang van recyclen. Inmiddels doen jaarlijks miljoenen mensen mee verspreid over meer dan 150 landen. De deelnemers accepteren gezamenlijk één challenge: verminder je plastic gebruik in juli. JUNGL steunt deze actie en accepteert de challenge. Zondag begint het. Daarom geven wij jou vier redenen om mee te doen aan deze challenge!

1: Test jezelf

 

Op de website (www.plasticfreejuly.org) heb je de mogelijkheid om een korte quiz te maken. Hierin wordt gemeten in hoeverre jij bewust omgaat met plastic. Je krijgt hierdoor een goed beeld van je plastic gebruik. Grote kans dat je na het maken van deze quiz tot de conclusie komt dat je veel bewuster kunt omgaan met plastic. Door het accepteren van de challenge zul je je plastic gebruik verminderen. Je gaat waarschijnlijk opzoek naar alternatieven die je mogelijk niet eerder hebt genomen. Het is dus een uitgelezen kans om te testen welke alternatieven goed bevallen. Ben je bijvoorbeeld een Coffee to go lover? In de maand juli neem je je eigen afsluitbare beker mee wat mogelijk goed bevalt! Door het accepteren van de challenge test je dus duurzame alternatieven. Goed bezig!

2: Je bepaalt zelf

 

Onder aan deze tekst en op de website is een poster geplaatst met hierin 13 plastic producten. Je kunt zelf bepalen welke producten je wilt vermijden in de maand juli. Ook wordt er aangegeven op welke manier je deze producten kunt vermijden. Daag jezelf uit door producten een maand lang te negeren die je momenteel nog (te) veel gebruikt!

 

De poster laat ook zien hoe groot de impact is wanneer je een product vermijdt. Dit wordt opgedeeld in drie categorieën: je impact op de oceaan, afval en global warming. Je kunt er dus ook voor kiezen om producten te vermijden die de meeste impact hebben. Je kunt volledig zelf bepalen op welke wijze jij wil mee doen aan de Plastic Free July Challenge!

3: Ontvang tips

 

De Plastic Free July Foundation stuurt e-mails met hierin tips om jouw challenge succesvol te voltooien. Ook kun je ervoor kiezen om kookrecepten te ontvangen. De verpakkingen van ingrediënten die je nodig hebt voor deze gerechten zijn dan uiteraard plasticvrij. Op social media is de foundation ook zeer actief. Op zowel Facebook als Instagram kun je je laten inspireren door andere deelnemers van de challenge. Hoe kun je bijvoorbeeld plasticvrij boodschappen doen en welke alternatieven heb je nodig om single-use plastic tegen te gaan? In juli wordt elke dag een foto geplaatst die jou alternatieven biedt en inspireert!

4: Maak de wereld een stukje mooier

 

De belangrijkste reden waarom jij zou moeten meedoen aan de challenge. Je draagt bij aan de missie van zowel JUNGL als Plastic Free July Foundation: een wereld zonder plastic afval. Om dit te realiseren moeten we minder plastic gebruiken. De challenge maakt dit zowel leuk als uitdagend en leerzaam om te doen.

 

JUNGL doet actief mee met de challenge. We zijn benieuwd naar alternatieven die worden geboden en laten ons graag inspireren door andere verhalen. Doe ook mee op jouw manier! Kijk voor meer informatie op www.plasticfreejuly.org

Poster: My Challenge Choices

Bron: Plastic Free July Foundation

Write a comment

Comments: 0